Avrupa Komisyonu tarafından yayımlanan 2024 e-Devlet Kıyaslama Raporu'na göre, Türkiye iki yıllık ortalamada 83 puan alarak 37 ülke arasında 10. sırada yer aldı ve konumunu korudu. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi'nin yazılı açıklamasına göre, Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) ortalaması olan 76'yı geçtiği ve 37 ülke arasında 10. sıradaki yerini koruduğu belirtildi. Türkiye, kullanıcı odaklılıkta 2, şeffaflıkta 5 ve anahtar kolaylaştırıcılar kategorisinde 4. sırada yer aldı. Bu alanlarda puanını artıran Türkiye, AB ortalamalarının üzerinde bir performans gösterdi.
Kullanıcı Desteği alt kategorisinde son 5 yıldır, Dijital Posta alt kategorisinde ise son dört yıldır olduğu gibi bu yıl da 1. sırada yer aldı. Temel veri kaynakları ve sınır ötesi kullanıcı desteği kategorilerinde 2023'te ulaştığı birinciliğini sürdüren Türkiye, mobil uyumluluk başlığında ise 3. sıraya yükseldi. 2024 yılı raporunda değerlendirilen taşınma, ulaşım, sağlık ve adalet yaşamsal olaylarında ilk 10'da yer alan Türkiye, şirket işlemleri kategorisinde ise 19. sırada bulundu.
Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da Türkiye'nin uygulamaları raporda örnek gösterildi. Bu yılın örnek uygulamaları arasında "Neyim Var?", "Kolay İhracat Platformu" ve "Askerliğim" yer aldı. Ayrıca, 2023'te olduğu gibi Malta, Estonya, Lüksemburg, İzlanda ve Finlandiya ilk beşi oluşturdu. AB ülkeleri dışında 11. sırada yer alan Norveç ile birlikte Türkiye, en iyi liderler arasında yer aldı. Türkiye dışındaki hiçbir aday ülke, AB ülkeleri ve genel ülke ortalama puanlarını aşamadı.
Bu yıl rapora Ukrayna ve Moldova dahil edilirken, Hollanda, Almanya, Fransa ve İspanya'nın sıralamalarında düşüş görüldü. Türkiye'nin e-Devlet performansının istikrarlı ve başarılı bir şekilde devam ettiği tespit edildi. Türkiye, Almanya, Fransa, İtalya, İspanya ve Norveç gibi ülkeleri geride bıraktığı sıralamada, ilk 9 ülkenin toplam nüfusunun, e-Devlet Kapısı kullanıcılarının sadece yarısı kadar olduğu dikkat çekti.